Αντλίες θερμότητας

Η αντλία θερμότητας είναι ένα μηχάνημα που αντλεί θερμότητα από ένα χώρο και τον διοχετεύει σε έναν άλλο.

Εάν θεωρήσουμε ότι ο ένας χώρος που θέλουμε να μεταβάλουμε την θερμοκρασία του είναι το εσωτερικό μιας κατοικίας.

Με τη χρήση της αντλίας θερμότητας αντλούμε ενέργεια από το περιβάλλον και την διοχετεύουμε στο εσωτερικό της κατοικίας για να αυξήσουμε τη θερμοκρασία (χειμώνας).

Αντίθετα αντλούμε ενέργεια από την κατοικία για να τη διοχετεύσουμε στο περιβάλλον για να μειώσουμε την εσωτερική θερμοκρασία της κατοικίας (καλοκαίρι).

ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

  • Εξοικονόμηση έως και 75% στο κόστος θέρμανσης – ψύξης
  • Αθόρυβη λειτουργεία
  • Θερμοκρασία νερού έως και 80 °C
  • Λειτουργεία θέρμανσης ψύξης και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Η αρχή λειτουργείας των αντλιών θερμότητας είναι να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για την εκκίνηση των μηχανικών μερών τους. Με αποτέλεσμα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα να χρειάζονται 25% ενέργεια και το υπόλοιπο να το περνούν από το περιβάλλον.

 

ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ COP ΕΩΣ 4,40

Ο βαθμός απόδοσης COP είναι το κριτήριο μέτρησης της αποδοτικότητας μιας αντλίας θερμότητας. Βαθμός COP 4,40 σημαίνει ότι η αντλία θερμότητας παράγει 4,40 kwh καταναλώνοντας 1 kwh. Οι περισσότερες αντλίες θερμότητας είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και πιστοποιημένες κατά euronent ανεξάρτητου οργανισμού πιστοποίησης αντλιών θερμότητας. Από το 2009 οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται σύστημα ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. (ΑΠΕ)

 

INVERTER η τεχνολογία που επιτρέπει στις αντλίες θερμότητας να μεταβάλουν την απόδοση τους και να διατηρούν σταθερή την ονομαστική ισχύ τους ακόμα και σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Επιπλέον με την χρήση inverter επιτυγχάνετε αθόρυβη λειτουργία ακόμα και στην μέγιστη ισχύ τους.

 

Η HydrEnTec συνεργάζεται και τοποθετεί αντλίες θερμότητας με πολλούς κατασκευαστές όπως: LG – DAIKIN – NIBE – HITACHI – MITSUBISHI – MIDEA κ.α.

 

ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΨΥΞΗ ΔΑΠΕΔΟΥ – ΤΟΙΧΟΥ – ΟΡΟΦΗΣ

Η σωστή ατμόσφαιρα και αποδοτική κατανομή της  θέρμανσης και ψύξης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες για την κατανάλωση. Η HydrEnTec διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στην αποδοτική διαμόρφωση των συστημάτων Θέρμανσης και Ψύξης: Συστήματα Επιφανειών για οροφή, Τοίχο και Δάπεδο σε κατοικίες και μη καθώς και το Σύστημα Ενεργειακής Απόδοσης με την Αντλία Θερμότητας αποτελούν ένα καλό παράδειγμα γι αυτό, πώς μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δωματίου με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΨΥΞΗ ΔΑΠΕΔΟΥ–ΤΟΙΧΟΥ–ΟΡΟΦΗΣ2      ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΨΥΞΗ ΔΑΠΕΔΟΥ–ΤΟΙΧΟΥ–ΟΡΟΦΗΣ     ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΨΥΞΗ ΔΑΠΕΔΟΥ–ΤΟΙΧΟΥ–ΟΡΟΦΗΣ3

 

ΣΩΜΑΤΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΕΡΑ – FAN COILS

Το σύστημα Σωμάτων Εξαναγκασμένης Κυκλοφορίας – (Fan Coils) είναι ένα σύστημα από εσωτερικές μονάδες που μεταφέρει την θερμότητα ή την ψύξη στους διάφορους χώρους μέσω της τροφοδοσίας τους με νερό κατάλληλης θερμοκρασίας.

Πλεονεκτήματα

  • αποτελεσματικότητα, δηλαδή ικανοποιεί τις απαιτήσεις του χρήστη στην άμεση ζήτηση
  • προσφέρει άνεση και δίνει τη δυνατότητα της εφαρμογής ενός βοηθητικού συστήματος αερισμού

Σε κτίρια προσωρινής διαμονής, όπως και σε χώρους συνάθροισης κοινού, τα Σώματα Εξαναγκασμένης Κυκλοφορίας (Fan Coils) αποτελούν μια καλή και αξιόπιστη λύση, όπως είναι και η μοναδική λύση για υφιστάμενα κτίρια που θα ήθελαν ένα καλύτερο τρόπο ψύξης από τις τοπικές κλιματιστικές μονάδες, χωρίς να γίνει εκτεταμένη ανακατασκευή του κτιρίου.

 

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Η χρήση της αντλίας θερμότητας πέραν των παραπάνω εφαρμογών μπορεί να τοποθετηθεί και σε συστήματα θέρμανσης με σώματα καλοριφέρ panel ή κλασικά επιτυγχάνοντας μέγιστη εξοικονόμηση κόστους λειτουργείας είτε με αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών έως 60 °C είτε με αντλίες υψηλών θερμοκρασιών έως 80 °C.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Με την αντλία θερμότητας μπορούμε να παράγουμε ζεστό νερό χρήσης τοποθετώντας την ανάλογη μηχανολογική διάταξη και σε συνδυασμό με συστήματα ηλιακής ενέργειας να επιτυγχάνουμε μειωμένο κόστος παραγωγής ζεστών νερών 85 %.