ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Το φυσικό αέριο είναι ένα μείγμα αερίων όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του κατέχει το μεθάνιο. Είναι μία πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον καθώς και οικονομικότερη σε σχέση με τα άλλα καύσιμα. Έχει μεγάλη ενεργειακή απόδοση και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σπίτι με διάφορους τρόπους όπως στην κεντρική θέρμανση, στην παροχή ζεστού νερού και στο μαγείρεμα.

Διαδικασία

Με μια αίτηση στην εταιρία παροχής αερίου μπορείτε να αποκτήσετε μετρητή φυσικού αερίου στο χώρο σας. Ο αρμόδιος μηχανικός για την μελέτη καταγράφει την θέση του μετρητή και το φορτίο που θα χρειαστεί η εγκατάσταση του. Σε λίγες μέρες το ειδικευμένο συνεργείο θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση από τον κεντρικό αγωγό έως τον μετρητή.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το φυσικό αέριο;

Χρησιμοποιώντας καθημερινά το φυσικό αέριο σε διάφορες εφαρμογές στο σπίτι απολαμβάνεις τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει:

1. Οικονομία: Το φυσικό αέριο αποτελεί διαχρονικά την πιο οικονομική επιλογή και τη καλύτερη ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου για τον οικιακό καταναλωτή προσφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια ως προς τις συμβατικές μορφές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.). Η εξοικονόμηση με το φυσικό αέριο στη θέρμανση ξεπερνά το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

2. Ευκολία στη χρήση: Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δίκτυο. Δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (π.χ. παροχή ζεστού νερού στη στιγμή όποτε το χρειαστείτε.

3. Καθαριότητα και εξοικονόμηση χώρου: Με το φυσικό αέριο δεν απαιτείται εγκατάσταση δεξαμενής ενώ απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου.

4. Μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών: Η καθαρή καύση του φυσικού αερίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος συντήρησης συσκευών και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

5. Ακρίβεια στη μέτρηση και χρέωση μετά την κατανάλωση: Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή, όπως ακριβώς και για τις καταναλώσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο που εξοφλείται κατά την παραλαβή, η πληρωμή των λογαριασμών του φυσικού αερίου πραγματοποιείται μετά την κατανάλωσή του.

6. Φιλικότητα προς το περιβάλλον: Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Η αντλία θερμότητας είναι ένα μηχάνημα που αντλεί θερμότητα από ένα χώρο και τον διοχετεύει σε έναν άλλο.

Εάν θεωρήσουμε ότι ο ένας χώρος που θέλουμε να μεταβάλουμε την θερμοκρασία του είναι το εσωτερικό μιας κατοικίας.

Με τη χρήση της αντλίας θερμότητας αντλούμε ενέργεια από το περιβάλλον και την διοχετεύουμε στο εσωτερικό της κατοικίας για να αυξήσουμε τη θερμοκρασία (χειμώνας).

Αντίθετα αντλούμε ενέργεια από την κατοικία για να τη διοχετεύσουμε στο περιβάλλον για να μειώσουμε την εσωτερική θερμοκρασία της κατοικίας (καλοκαίρι).

ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

  • Εξοικονόμηση έως και 75% στο κόστος θέρμανσης – ψύξης
  • Αθόρυβη λειτουργεία
  • Θερμοκρασία νερού έως και 80 °C
  • Λειτουργεία θέρμανσης ψύξης και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Η αρχή λειτουργείας των αντλιών θερμότητας είναι να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για την εκκίνηση των μηχανικών μερών τους. Με αποτέλεσμα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα να χρειάζονται 25% ενέργεια και το υπόλοιπο να το περνούν από το περιβάλλον.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βασικότερη πηγή ενέργειας στη χώρα μας είναι η ηλιακή. Η αξιοποίηση της είναι πλέον εύκολη χρησιμοποιώντας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Το σπίτι σας μπορεί να τροφοδοτηθεί με ζεστό νερό άμεσα. Λίγες ώρες αρκούν για την τοποθέτηση του από το έμπειρο προσωπικό μας. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τοποθετούνται κυρίως σε ταράτσες και σκεπές(κεραμίδια).Η εγκατάστασή του που είναι γρήγορη και οικονομική γίνεται με μονωμένους σωλήνες για την διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού. Για την άριστη λειτουργία και απόδοση του ηλιακού σας πρέπει κάθε δύο χρόνια να γίνεται το απαραίτητο service, αλλάζοντας υγρά, ράβδο μαγνησίου και φλάντζα αντίστασης .Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε την ηλεκτρόλυση μέσα στο boiler.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

Τα υδραυλικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την κατασκευή ενός σύγχρονου σπιτιού. Τα υλικά των σωληνώσεων για την ύδρευση, την αποχέτευση και την θέρμανση γίνονται από χαλκό, σίδερο, πλαστικό, πολυπροπυλένιο και πολυστρωματικούς σωλήνες. Όλοι οι σωλήνες που είναι σε εξωτερικό χώρο είναι μονωμένοι για την απώλεια θερμότητας. Τα υλικά είναι πιστοποιημένα με ISO και έχουν διάρκεια ζωής που ξεπερνά τα 100 χρόνια . Έτσι σε συνεννόηση πάντα με το τεχνικό προσωπικό και τους αρμόδιους μηχανικούς διασφαλίζουμε την μακροβιότητα της εγκατάστασης.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Μία ριζική ανακαίνιση σε ένα τεχνικά άρτιο διαμέρισμα ή μονοκατοικία μπορεί να σας προσφέρει έναν σύγχρονο χώρο λειτουργικό και εύχρηστο.