Θέρμανση Δαπέδου

Η θέρμανση δαπέδου ή αλλιώς η υποδαπέδια θέρμανση αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονές μεθόδους θέρμανσης και κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος ως πηγή θερμότητας. Η υποδαπέδια θέρμανση εξασφαλίζει εγγυημένα υψηλό επίπεδο άνεσης αλλά προσφέρει και μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους μεθόδους θέρμανσης.

thdapedou

Ο τρόπος με τον οποίο αισθανόμαστε τη θερμότητα στο σπίτι εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την κυκλοφορία της θερμότητας μέσα στο χώρο. Με τα καλοριφέρ, ο περιβάλλων αέρας θερμαίνεται. Ο θερμός αέρας ανεβαίνει στην οροφή, όπου και συγκεντρώνεται μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, ο αέρας κατεβαίνει ξανά χαμηλά, δημιουργώντας ρεύματα αέρα. Όταν έρχεται σε επαφή με το κρύο δάπεδο, δημιουργεί μια δυσάρεστη αίσθηση: η θερμοκρασία μοιάζει να είναι πολύ χαμηλή. Ο χρήστης ανεβάζει το θερμοστάτη και το κόστος θέρμανσης αυξάνεται.

Με την υποδαπέδια θέρμανση, η θερμότητα αναδύεται ομοιόμορφα από όλο το δάπεδο. Η ακτινοβολούμενη θερμότητα ζεσταίνει τα πόδια, δημιουργώντας μια αίσθηση άνεσης. Η μεγάλη επιφάνεια θέρμανσης και η ήπια θερμοκρασία του δαπέδου δημιουργούν μικρά μόνο ρεύματα αέρα. Έτσι μετακινείται λιγότερη σκόνη και δημιουργείται μια ευχάριστη αίσθηση θερμότητας με ένα ιδανικό επίπεδο υγρασίας.

10